Vanaisa märgiplönn läheb lapselapsega tantsupeole

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Puldre on rõõmus, et lapselaps Hans-Kristjan osaleb tantsupeol sama vanalt ja samal armsal Kalevi staadionil nagu tema pool sajandit tagasi. Üheskoos tuletatakse meelde ka tantsusamme.
Olev Puldre on rõõmus, et lapselaps Hans-Kristjan osaleb tantsupeol sama vanalt ja samal armsal Kalevi staadionil nagu tema pool sajandit tagasi. Üheskoos tuletatakse meelde ka tantsusamme. Foto: Marianne Loorents

Täpselt pool sajandit tagasi teisel noorte tantsupeol murumütsi ja põlvpükse kandnud Olev Puldre saadab vähem kui kuu aja pärast meeltülendavale üritusele tantsima oma tütrepoja Hans-Kristjani.

Huvitaval kombel on Rakvere gümnaasiumis õppiv Hans-Kristjan praegu täpipealt sama vana ja tantsib suvel selsamal Kalevi staadionil, kus kord luristas vihmamärga nina ja vihtus kümneaastasena kaerajaani tema vanaisa.

Praegu mitmel pool Lääne-Viru maakonnas äri ajav ja Rakvere linnavolikogus kodulinna käekäiku kujundada aitav Olev Puldre rääkis, et sattus hiljuti sorteerima vana märgikogu ja näppude vahele jäi pisike ümar plekist rinnamärk. Kohe kangastusid tantsupeomälestused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles