Apteekidest ei leia kolme ravimit

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub küsida toimeainepõhiselt.
Ravimeid tasub küsida toimeainepõhiselt. Foto: PantherMedia / Scanpix / Ronalds Stikans

Tarneraskustesse sattusid ravimid Isoptin retard 120 mg, Elosalic ja Breso.

Kõrgvererõhutõve ravimi Isoptin retard 120 mg toimeaine on verapamiil, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Selle ravimi tarneraskus kestab eeldatavasti juuni alguseni. Apteekides on saadaval Isoptin retard 240 mg toimeainet prolongeeritult vabastavad tabletid ja Verapamil-ratiopharm 80 mg õhukese polümeerikattega tabletid.

Psoriaasi ravis kasutatav Elosalic 1 mg/50 mg/g salvi toimeaine on mometasoon ja salitsüülhape. Ravimi tarneraskus kestab eeldatavasti juuni alguseni. Eestis ei turustata teisi ravimeid, mis sisaldaksid sama toimeainete kombinatsiooni. Patsiendid peaksid vajadusel ravi jätkamise osas pöörduma oma raviarsti poole.

Amet teatas ka ravimi Breso 50 mcg/annuses ninasprei tarneraskustest. Ravimi toimeaine on mometasoon. Tarveraskuse kestus ei ole praegu teada. Apteekides on praegu veel ravim saadaval, samuti on saadaval mometasooni sisaldavad ninaspreid Nasometin ja Nasonex.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles