Hooletu lõkketegemine tõi kaasa menetluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Möödunud ööpäeva jooksul said päästjad üle Eesti väljakutseid maastikupõlengutele, mistõttu tuletab Päästeamet meelde, et kulu põletamine on Eestis keelatud.

Kulu põletamine on keelatud ning karistatav tegevus. Aastate jooksul on põlevast kulust alguse saanud tulekahjudes hävinud mitmed kodud, samuti on viimaste aastate jooksul hukkunud kulu põletamise tagajärjel kaks inimest.

Möödunud ööpäeva jooksul käisid päästjad Tallinnas ja mujal Harjumaal kaheksal korral kustutamas põlevat kulu ning ühel korral põlevat roostikku, teatas päästeamet BNS-ile. Kõik maastikupõlengud olid pigem väiksemamõõtmelised.

Lõuna-Eesti päästjad käisid teisipäeval kustutamas kokku viit kulupõlengut.

Kella 12.18 ajal ohustas Võru vallas Käätso külas hektari ulatuses põlev kulu lähedal asuvaid maju. Päästjad piirasid tuulega kiiresti liikuva kulutule leviku ja kustutasid põlengu.

Kella 13.16 ajal põles Valgas Laia ja Raudtee tänava lõpus Läti territooriumil 1,5 hektarit kulu, mille Valga päästjad kustutasid.

Kella 15.36 ajal põles kulu Jõgeva alevikus Seemne tänava piirkonnas.

Kella 16.23 ajal süttis Nõo vallas Tõravere alevikus tuulise ilmaga lõkke tegemisest 1,5 hektarit kulu ning põleng ohustas paarikümne meetri kaugusel asuvat metsa. Päästjad piirasid kulutule leviku ja kustutasid põlengu. Tuleohutusnõudeid eiravalt lõket põletanud mehe andmed fikseeriti ja edastati päästekeskuse menetlusinspektoritele.

Kell 16.26 teatati häirekeskusele tulekahjust Kolga-Jaani vallas Kolga-Jaani alevikus, kus põles 1,3 hektari ulatuses kulu ja kuusehekk. Päästjad hoidsid ära tule leviku lähedal asuvatele hoonetele ja lõpetasid kustutustööd kella 17.29. Esialgsetel andmetele põhjustas tulekahju kahe poisi lahtise tulega mängimine. Nende andmed fikseeriti ja edastati päästekeskuse menetlusinspektoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles