Apteekrid peavad nüüdsest pakkuma odavamaid variante ka käsimüügiravimite puhul (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: TOOMAS HUIK/POSTIMEES/SCANPIX

Nüüdsest peavad apteegid tutvustama käsimüügist ravimit ostma läinud patsiendile hinna poolest odavamaid variante, seni kehtis selline nõue vaid toimeainepõhise retseptiravimi puhul, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet «Aktuaalne Kaamera».

«Apteekril on käsimüügiravimite väljastamisel niigi kohustus nõustada ravimi õige, ohutu ja ratsionaalse kasutamise ja säilitamise kohta. Lisaks peab ta nüüd patsiendile pakkuma infot ka samaväärse odavama ravimi kohta kõigi käsimüügiravimite korral,» selgitas Ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja kohusetäitja Katrin Kollist.

Apteekide Ühenduse juhatuse liige Kristiina Sepp ütles, et keskendudes hinnale võib fookus nihkuda vähemolulisele. Sepa sõnul on tähtis rääkida patsiendile ravimi koostisest ja toimest.

Apteekrite jaoks on küsimus ka selles, kuidas odavamat hinda arvestada ehk kas odavamaks lugeda näiteks pakk, milles vähem tablette või siis suur pakend, milles ühe tableti hind tuleb odavam.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles