Maakondlik tantsupäev kandis tantsumemme pitserit

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi kultuurikeskuses laupäeval toimunud maakonna rahvatantsupäev kandis Imavere tantsumemme Milvi Nõmmiku pitserit - rühmad olid koduse ülesandena ette valmistanud just mõne tema loodud tantsu.

Enne tantsude ettekandmist toimus väikene vestlusõhtu eile 80ndat juubelisünnipäeva tähistanud Nõmmikuga, mida juhtis maakonna rahvakultuurispetsialist Lili Välimäe.

Seejärel oli koduste ülesannete aeg. Rühmad Loomisel ja Taveri tantsisid omapoolset tõlgendust tantsust "Aastad", Väiksed Viisud tõi lavale "Elutee". Kui Sinilill, Krookus ja Vokiratas tantsisid "Memmed lustime veel" ühiselt, siis segarühma Vallatsi tõlgendus tantsust erines mõnevõrra Nõmmiku loodust.

Ka Järva-Jaani rühmad Jürid-Marid ja Tuttuued naised tantsisid koos  - nende valitud tantsus oli "Memmede labajalg". Naisrühm Alleaa tantsis tantsu "Ma tahaksin kodus olla", rühm Mõnusad tõi lavale tantsu "Aeg annab kõik" ning Nõmmiku tütre Anneli Nõmmiku juhendatav "Kägära" tantsu "Reilender".

Seejärel esinesid Daamid tantsuga "Põlvamaa" ning viimasena näitas kodust ülesannet Koeru segarühm Karap, tantsides "Läänemere laineid".

Pärast tantsude vaatamist võttis juubilar vastu õnnitlusi, millele järgnes tantsurühma Tarbatu kontsert, õpitoad ning ühistantsimine ansambliga Lõõtsavägilased. 

Kokku võttis maakonna rahvatantsupäevast osa ligi 300 tantsijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles