Hiiumaa haigla läheb PERHile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglasse tuuakse erinevaid haigeid.
Haiglasse tuuakse erinevaid haigeid. Foto: Panther Media/Scanpix

Reedel kohtusid Hiiumaa haigla nõukogu liikmed haigla töötajatega, et rääkida võrgustumisest Põhja-Eesti regionaalhaiglaga (PERHiga), mis peaks teoks saama juba aasta alguses, kirjutab ajaleht Hiiu Leht.

SA Hiiumaa Haigla nõukogu esimees ja PERHi võrgustumise juht Meelis Roosimägi ütles, et regionaalhaigla nõukogu tegi vastava otsuse septembri lõpus. Nüüd saab sotsiaalministeerium, mille haldusalas haigla praegu on, pöörduda riigi valitsuse poole, kes omakorda teeb otsuse, et PERH võiks asutada sihtasutuse, millega siis Hiiumaa haigla ühineb.

«Tegemist on poliitilise otsusega, kus valitsuse selge soov on panna Põhja-Eesti regionaalhaiglale suurem vastutus ka regionaalsete tervishoiuteenuste korraldamise eest ja seda eelkõige Põhja- ja Lääne-Eestis,» selgitas Hiiu maavanem Riho Rahuoja.

Uus sihtasutus hakkab kandma sama nime, SA Hiiumaa Haigla ja on eraldiseisev juriidiline isik nagu senigi, kuid sihtasutuse moodustaja on PERH.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles