Haigla juht: suremine on kallis (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha enam inimesi sureb erakorralise meditsiini osakonnas, tõstes sellega ka survet haiglate eelarvele.
Üha enam inimesi sureb erakorralise meditsiini osakonnas, tõstes sellega ka survet haiglate eelarvele. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Lõuna-Eesti Haigla ASi juhatuse liikme Arvi Vaski sõnul eeldab ühiskond, et keegi omas kodus ei sure ja seda tehakse pigem haigla intensiivraviosakonnas – see on aga haiglale kulukas.

«Rahastamine ongi see kõige suurem mure,» tunnistas Vask haiglate probleemidest rääkides, et tänase süsteemi jätkudes liigub Eesti riik selles suunas, et haigekassa ei jõua haiglate tegevust kinni maksta ka praeguste hindadega, vahendab Äripäev.

Kuigi praegu veel raha Vaski kinnitusel veel täiesti otsas ei ole, on reaalsus aga see, et patsientide pinge suureneb ja haiglatel on vaja leiutada meetmeid, kuidas patsiente haiglast eemale tõrjuda. «Üldhaigla probleem - nagu meie seda oleme - on vananevate patsientide mass, kes tuuakse meile kiirabiga emosse,» kirjeldas Lõuna-Eesti Haigla juht.

Tema sõnul on jõutud täna olukorda, kus surrakse haiglas, intensiivravis: «See ei olnud nii veel 15-20 aastat tagasi, siis suri enamus inimesi kodus.» 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles