Eestis on Zika-viiruse antikehad tuvastatud 9 inimesel

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zika levib eelkõige sääseliigiga Aedes aegypti.
Zika levib eelkõige sääseliigiga Aedes aegypti. Foto: Paulo Whitaker/Reuters/Scanpix

Eestis on vähemalt üheksal inimesel tuvastatud Zika-viiruse antikehad, mis näitab, et nad võivad olla selle haigusega kokku puutunud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Terviseameti teatel ei ole Eestis registreeritud ühtegi ägedas faasis Zika-juhtumit ning nende hinnangul ei ole vajalik teha Zika-viiruse testi, vaid pöörduda gripisümptomite korral perearstile.

Synlab meditsiinilabori Synlab infektsioonhaiguste valdkonna juht Paul Naaber selgitas, et leitud on Igg antikehasid, mis näitavad seda, et inimene on kunagi põdenud Zika-viirust või sarnast viirust.

Ka biomeditsiini professori Mart Ustavi hinnagul näitavad antikehad kokkupuudet haigusega ja pigem kaitsevad patsienti kui ohustavad.

Ustav selgitas, et reisides kusagil troopilistes maades, on inimesed sattunud Zika viirusega nakatunud moskiitode rünnaku alla, see viirus on sattunud nende organismi ja nende inimeste immuunsussüsteem on tundnud ära selle viiruse ja tekitanud antikehad, mis järgnevas perioodis on selle Zika-viiruse nende organismist kõrvaldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles