Seeniormehed istutasid vabadusvõitluse muuseumi juurde tammepuu

, Tartu seeniormeeste klubi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rein Parm

Meesteklubide kokkutulekul 25. mail pandi Lagedile, Eesti Vabadusvõitluse Muuseumi juurde ühiselt kasvama tammepuu. Puuistutamise idee käis välja muuseumi asutaja Johannes Tõrs.

Tartu  seeniormeeste klubi  vanamehed  koos  Nõmme  vanameestega korraldasid üleriigilise meesteklubide  kokkusaamise 25. mail juba neljandat korda. Kahel  korral  on kohtutud  Viljandis ja  korra ka Eesti Vabadusvõitluse  Muuseumis. Muuseumi  asutaja Johannes Tõrs soovitas toona sellise vabariikliku ürituse auks järgmisel korral istutada tammede alleele puu.  

Nii korraldas Tartu seeniormeeste klubi koos Nõmme vanameestega  klubi esindajatega kokkusaamise 15. mail üleriigilise klubide  spordipäeva Toosikannu Puhkekeskuses  korraldamise aruteluks ja 25. mail tamme istutamiseks. 

Kohal olid Tartumaa Haaslava klubi, Haabersti  65+ klubi, Tallinna Raavise vanaisad, Viimsi Rannamees, Nõmme vanamehed, Tartu klubi – kokku 64 meest.

Kokkutuleku avas  Tartu klubi president Kalev Jahnson, kes andis eelmise aasta kokkutulekut tähistava medali muuseumi rajajale Johannes Tõrsile, nagu selle on saanud kõik sõprusklubid. Lipu heiskasid Nõmme, Tartu  ja Haabesti 65+  klubide  väärikad esindajad rõõmsa ja sõbraliku meestepere laulu saatel .

Ühislauluga ,,Ma tahaksin kodus olla“ jäeti tamm kasvama. Kõigi sooviks jäi uute kohtumiste korraldamine.

Tagasiteel Tartusse külastasid Tartu mehed Põltsamaa veinikeldrit, degusteeriti  veine, et kiita kodumaist toodangut, ja kavandati  uusi  suviseid üritusi. 

Foto: Rein Parm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles