Neli põhjust miks rulaator on vajalik liikumisabivahend

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulaator on liikumisel toeks.
Rulaator on liikumisel toeks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänapäeval tahab eakas inimene olla aktiivne ja osaleda ühiskondlikes tegevustes rohkem kui varem. Inimene, kellel on probleeme keha asendi kontrollimisega ning kellel on häirunud tasakaal ja  koordinatsioon, saab kõndimisel abi rulaatorist.

Rulaator on justkui treeningvahend, mis parandab liikumisvõimet ja kõnnisooritust. Samuti mõjutab see ka südame ning kopsude tööd, kirjutab invaabivahendeid müüv ja laenutav ITAK oma kodulehel. Kõige olulisem on aga see, et rulaatori kasutamisega paraneb kasutaja hakkamasaamine igapäevategevustega.

Rulaator pakub kõndimisel tuge

Rulaator on kasutaja jaoks toepinna laiendaja. Rulaator pakub kõndimisel stabiilsust ja lihtsustab keharaskuse ülekandmist, mis on vajalik normaalseks kõnniks. Rulaator vähendab ka kukkumise riski. Rulaatori käepideme kõrgused saab kohandada vastavalt kasutaja kehapikkusele. Rulaator on optimaalse kõrgusega siis, kui käepidemetest hoides jääb kasutaja küünarliiges painutusse 20–30 kraadi.

Väsides on võimalik rulaatori istmele istuda ja puhata

Rulaator võimaldab läbida ka pikemaid vahemaid, sest väsimuse tundemärkide ilmnemisel on võimalik peatuda ja rulaatori istmele istuda. Enne rulaatori istmele toetumist tuleb kindlasti fikseerida pidurid, et rulaator eest ära ei sõidaks. Rulaator on hea liikumisabivahend, mis parandab kasutaja kõnnivastupidavust.

Korvi või kotti saab asetada isiklikud asjad

Rulaatoreid on palju erinevaid variante, kuid tavaliselt on rulaatori raami külge kinnitatud korv või kott. Korvis saab mugavalt hoida raskeid poekotte või muid esemeid, mida ei ole võimalik käes hoida. Rulaator aitab kergemini hakkama saada igapäevategevustega nagu poes või turul käimine.

Rulaatorit saab transpordiks kokku panna

Paljud kasutavad rulaatorit igapäevaselt, kuid on ka neid, kelle jaoks on rulaator teine liikumisabivahend, mida kasutatakse vaid õues ja pikematel jalutuskäikudel. Seepärast on hea, et rulaatori mittekasutamisel või transportimisel saab abivahendi mugavalt kokku panna. Kokkupanduna võtab rulaator kodus vähem ruumi ning seda saab paigutada ka auto pagasiruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles