Seeniormeeste tegemised märtsis: naistepäev ja üldkogu

, Tartu seeniormeeste klubi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivitantsijad.
Rivitantsijad. Foto: Rein Parm

Tartu seeniormeeste korraldatud naistepäeva peol 8. märtsil  esinesid ainult mehed. Mehed jagasid saalis olnud naistele ka lilli ja magusat. Samuti oli sel aasatal kohal rohkem mehi, nii et jõuti tantsitada naisi. Tantsuks mängis ansambel koosseisus Mati Linno ja Merike Küünal.

Naistepäeva peol ütlesid kiidusõnad naistele klubi president  Kalev Jahnson ja asepresident Arvo Teder, kes jutu kinnituseks mängis loo suupillil. Tartu liinnavalitsuse tervitused koos kimbu kollaste tulpidega tõi abilinnapea Artjom Suvorov.

Meesteklubi liige, endine Vanemuise solist Tõnis Uibo  luges proosakatkendi Tammsaare ,,Tõest ja õigusest“ ning laulis rõõmsameelsele saalipublikule ilusaid palu operetiklassika varasalvest.

Säravaid rivitantse esitasid madrusesärkides mehed Riro Kangro juhendamisel. Nauditavad olid kahe klarnetimängija palad ning Tartu puhkpilliorkestri dirigendi Margus Kasemaa jutustatud lood.

Elamust valmistasid näitlejad Rein Annuk ja Mati Linno. Lõpuks kogunes meesansambel, lauldes lepalinnust, säravadest silmadest ja Marianast. Laulu lõputaktidel tõusid kõik naised saalis püsti ja tänasid aplodeerides.

Kodukotuse juhataja Malle Salk tänas mehi, tuues välja mõned erinevused meeste ja naiste vahel. Sõnavõtu lõpetuseke teatas, et naised ongi selleks, et neid armastatakse, mitte selleks, et neid mõistetakse.

Paljude naiste hinnangul oli terve kontsert elamus, mida tunnetasime märtsikuu üldkogul, kus osales juba ürituse korraldamisel rohkem abistavaid naisi.

Üldkogul esines huvitavate viktoriiniküsimustega Kalev Hirmat. Taivo Püss tegi giidina ettepaneku külastada esinduslikku tehast ,,Metec“. Grupi juhiks sai  juhatuse liige Vello Pluum.

Rivitantsu edasiarendamiseks kutsus Riro Kangro mehi ja nende sõpru osalema tantsutundides.

Üldkogul jagati ka koroona paaristurniiri auhinnad. I koha medalid läksid Aarne Petersonile ja Aare Saksonile, II koha medalid Richard Annamaale ja Mati Kurele ning III koha medalid Arvo Tederile ja Feodor Tootsile.

75. sünnipäeva puhul kingiti kuldne Oscari kuju Jüri Ermile ja 80. sünnipäeva puhul Veljo-Lembit Nõmmistole (pildil paremal). 

Foto: Rein Parm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles