Uuenduslik idee Soomest: napi sissetulekuga noored elavad vanadekodus

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonatan (paremal) koos oma uue majakaaslasega.
Jonatan (paremal) koos oma uue majakaaslasega. Foto: Kuvatõmmis

Helsingis püütakse uudse programmi abil leida lahendus väikese sissetulekuga noorte eluasememurele. Neil lubatakse soodsatel tingimustel üürida elamispinda vanadekodus, noored omakorda panustavad vanadekodu tegevusse sellega, et on nõus sealsete elanikega suhtlema, vahendab veebileht Seeker.com.

Helsingi kuulub oma kinnisvarakuludelt maailma 16 kallima linna sekka ja seal elamise üürimine on kallim kui New Yorgis.

Teiste seas kandideerisid ka 24- ja 19-aastane Emil ja Jonatan uude majutusprogrammi ja noored pagariõpilased on selle lahendusega väga rahul. Ka oma naabrite üle on neil hea meel, sest erinevalt tavalisest kortermajast tunnevad nad nüüd oma majakaaslaseid väga hästi. Eavahe ei ole saanud takistuseks sõprussuhete loomisel.

Kokku oli programmis osaleda soovijaid umbes 300. Programmiga pakutakse alla 25-aastastele noorele odavat üürivõimalust vanadekodus. Noored peavad iga nädal 3-5 tundi eakatega koos veetma.

Vaata Seeker.com videolugu programmist SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles