Tänu annetajatele on pea pool uue invatakso maksumusest olemas

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba mitmendat aastat pakub Põlvamaa mees Ants Väärsi invataksoteenust. Nüüd saab ta oma vana masina asemele uue invataksoks mõeldud sõiduki.
Juba mitmendat aastat pakub Põlvamaa mees Ants Väärsi invataksoteenust. Nüüd saab ta oma vana masina asemele uue invataksoks mõeldud sõiduki. Foto: MediaMarketing

Põlvamaa mees Ants Väärsi, kes soovib toetajate abiga soetada puuetega ja raskelt haigete inimeste vedamiseks uue ja kaasaegsema invatakso, andis teada, et 13. märtsi seisuga oli selle tarbeks annetatud summa 17 661,02 eurot.

Viimasel kuuga on lisandunud 3159,53 eurot ja tegemist on eraisikute annetatud summaga. „Suured kummardused neile!“ ütles Ants. Uue invabussi maksumus on Väärsi hinnangul ligikaudu 40 000 eurot.

Mitu rasket haigust seljatanud Ants Väärsi invataksonduselt ise midagi ei teeni, tema elatiseks on pension, vähene sissetulek läheb praegu auto remondiks ja ülalpidamiseks ning uus takso võimaldaks haigeid senisest paremini arsti juurde ja koju tagasi viia.

Auto vajadusest räägib seegi, et 1. jaanuarist ei tohi omavalitsuste sotsiaaltöötajad erilisi transporditingimusi vajavaid haigeid vedada, omavalitsused kurdavad teenusepakkujate vähesuse üle ja riik ütleb, et raha toetamiseks pole.

Väärsi sõnul on tegu üksteise mittemõistmise ja möödarääkimisega. Võru- ja Põlvamaal teevad lisaks Antsul kanderaamiga veoteenust ka mõlema maakonnahaigla kiirabiautod, kuid nemad haigeid koju tagasi ei too. Leping on taksojuhil praegu vaid Põlva vallaga, teised tellivad vastavalt vajadusele.

Märtsi alguses käis Ants Väärsi Soomes sealse olukorraga tutvumas. Soomes on invataksoteenus kallis, kuid invaliididele maksab riik selle üheksal korral kuus kinni ja ka invatakso ostu toetatakse viiendiku osas. Soomes kasutatavad Mercedesed on tema hinnangul meie sõitudeks liiga madalad, Eestisse sobiks neljarattaveoga Volkswagen paremini, see on

Võimaluseks Ants Väärsit ja tema veetavaid haigeid toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

Kampaania kohta saab jooksvat ülevaadet kodulehelt aitameantsulaidata.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles