Ellen Lätt saab täna 103-aastaseks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellen Lätt.
Ellen Lätt. Foto: Kristjan Teedema

Tänane sünnipäevalaps, sädeleva huumorimeelega Tartu proua Ellen Lätt on kahel varasemal aastal Tartu Postimehele intervjuu juba andnud.

Suurema osa oma elust on ta teinud pedagoogitööd Porkunis kurtide laste koolis ning side endiste õpilastega on tal seniajani tugev. Iga aasta märtsi algul saab Ellen Lätt oma vanadelt õpilastelt sünnipäevakaarte.

Tütar Kaja Pragi sõnul on ema tänavu eelmise aastaga võrreldes siiski nõrgem. Oma osa on olnud raskel viirushaigusel, mis nende peret tabas. «Nüüd veedab ta suure osa päevast voodis, aga liigub siiski ka raami toel mööda tuba,» ütles Kaja Pragi.

Ellen Lätil on tütar ja tütretütar, kel omakorda on viis last. Kõik nad kogunesid väikeseks perepeoks juba pühapäeval, mil lauale kanti kõigi lemmik sidrunitort, Kaja Pragi enda kätega küpsetatud maiusroog.

Kaja Pragi, kes ise on erialalt matemaatik-programmeerija, ütles et kui mõelda, mida tema 103-aastane ema on talle elus õpetanud, siis on see kohusetunne ning see, et probleemide korral tuleb need rahulikult läbi arutada, mitte riidu kiskuda. Ka ütles ta, et tema ema ei ole talle kunagi moraalijutlusi pidanud, vaid ainult eekskujuga õpetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles