Nõmmel tegutseb väidetavalt koeramürgitaja

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav mürgitaja meelitab loomi lihapallidega.
Väidetav mürgitaja meelitab loomi lihapallidega. Foto: Panter Media/Scanpix

Tallinnas Põllu tänaval elav Hilja Tahlfeldt avastas esmaspäeval oma taksikoer Naksiga välja minnes õuest hakklihapallid, mis osutusid mürgitatuks, vahendab Munitsipaalpolitsei Amet. Amet palub teavitada samalaadsetest juhtumitest korrapidaja infotelefonil 14410.

Eakas koeraomanik leidis hakklihapalle mitmelt poolt ning osa neist jõudis koer ilmselt ka ära süüa.  „Ma ei tea, kas ta jõudis sealt mõne alla neelata või mitte. Olen 81 aastane, jooksin nagu jalad lubasid ja haarasin koera sülle,“ jutustas Hilja. „Igatahes paar-kolm palli kümnest olid kadunud. Kas need pistis nahka mõni naabri kass või Naksi, ei tea."

Hilja suundus kiiresti loomaarsti juurde, koerale tehti maoloputus ja kirjutati vastumürgi tabletid. „Võtsin ühe palli näidiseks kaasa, arst ütles, et üsna palju roosavärvilist rotimürki on liha sisse pikitud“.

Praegu valutab Hilja Naksi pärast südant – arsti sõnul on rotimürk salakaval ja tema mõju on pikaajaline, sest sööb siseelundeid vaikselt seestpoolt. Kui kahe nädala jooksul mingeid muutusi ei ilmne, siis on koerake pääsenud. Rohtude võtmise aeg on täpselt niisama pikk.

Juhtumist rääkima ajendas Hiljat see, et inimesed teaksid – keegi kuri inimene on Nõmme kandis liikvel, kes koeri ja kasse mürgitada püüab.

Munitsipaalpolitsei Amet palub teavitada samalaadsetest juhtumitest korrapidaja infotelefonil 14410 ning manitseb ühtlasi kõiki koeraomanikke ettevaatusele. Kõige parem on lukustada aiaväravad, et halbade kavatsustega võõrad  inimesed hoovi ega majade lähedusse ei pääseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles