Maanteeamet: ära looda, et „äkki läheb õnneks“

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine maantee.
Talvine maantee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasest saab nii Maanteeameti teenindusbüroodest kui ka Statoili ja Alexela teenindusjaamadest  tasuta infovoldikut "Sõida talvel ohutult". Voldik sisaldab nõuandeid talviseks liiklemiseks ning Eesti kaarti riigiteede  seisunditasemetega.

Voldik tuletab sõidukijuhtidele meelde kõige olulisemad põhitõed ohutuks liiklemiseks talvistes tingimustes. Autojuhtidele pannakse südamele, et nad ei jääks lootma õnnele. Nii saab sealt infot õigete sõiduvõtete, erinevate teeolude pidurdusteekonna,  suurimat tähelepanelikkust nõudvate teelõikude jpm kohta. 

Keerulistes tee- ja ilmaoludes, näiteks tugeva tuisu või lumesaju korral, kui juhil on vähegi võimalust oma marsruuti planeerida, tasub eelistada  kõrgemate seisunditasemega teid –  seal on tagatud paremad sõidutingimused ning hooldemasinate reageerimisaeg on lühem.

Voldikust leiab infot näiteks maantee erinevate seisunditasemete kohta.
Voldikust leiab infot näiteks maantee erinevate seisunditasemete kohta. Foto: maanteeamet

Paberkandjal saab voldiku Maanteeameti teenindusbüroodest, Statoili täisteenindusjaamadest  või Alexela tanklapoodidest (v.a Võru).

Voldiku "Sõida talvel ohutult" saab alla laadida ka SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles