President Ilves tunnustab eakaid vabatahtlikke

, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal märgiti Salme Siimiskeri teeneid ka Pärnu teenetemärgiga.
2014. aastal märgiti Salme Siimiskeri teeneid ka Pärnu teenetemärgiga. Foto: Urmas Luik

President Toomas Hendrik Ilves annab pühapäeval Vihula mõisas üle aasta vabatahtliku tunnustused, teiste seas saavad aasta vabatahtliku märgi ka Lääne-Virumaa Vähihaigete Ühingus ja Pensionäride Liidus tegutsev Eve-Kaia Tamm ning endine proviisor Salme Siimisker, kes on juba 27 aasatat pidanud vabatahtlikuna terviseloenguid.

Foto: vabatahtlikud.ee

Vabatahtlike tunnustamiseks laekus sel aastal 148 ettepanekut ja tunnustuse saavad ka vabatahtlike toetajad, kaasajad ning vabatahtlikkust väärtustav ettevõte.




Loe, mida kirjutatakse nende kahe väärika naise kohta.

Salme Siimisker – endine proviisor – tegutseb tänaseni ravimtaimede asjatundjana, nõustajana ja terviseedendajana. Alates 1988. aastast (ehk siis 27 aasta jooksul!) on Salme vabatahtlikuna pidanud regulaarselt loenguid taimeravist ja ravitoidust ning nõustab kuulajaid. 1988. aastal asutas ta taimetoitlaste seltsi. Viimase kümne aasta jooksul peab Salme Terviseklubis loengut iga kuu esimesel esmaspäeval.

Ta on vabatahtlikuna esinenud medõdedele, apteekritele, skleroosis multipleksi ühingus, reumaliidus, südameliidus, puuetega inimeste kojas ja mujal. Tema loengud on asjatundlikud, selged ja lihtsad, ta ise on korrektne ja alati sõbralik. Kuna Salme on aastate jooksul asjatundlikult abistanud väga paljusid pärnulasi, märgiti tema teeneid 2014. aastal Pärnu teenetemärgiga. Proua Salme Siimisker väärib kõrgeimat autasu oma vabatahtliku töö eest terve inimpõlve jooksul: ta on meie oma ema Teresa.
 

Eve-Kaia Tamme näitel pole vähihaigus mingisugune takistus! Hoolimata kimbutavatest terviseprobleemidest nõustus Eve vabatahtlikuna juhtima nii Lääne-Virumaa Vähihaigete ühendust kui ka Lääne-Viru Pensionäride Liitu.

Lääne-Virumaa Vähihaigete Ühingus ja Pensionäride Liidus tegutsev Eve-Kaia Tamm (keskel).
Lääne-Virumaa Vähihaigete Ühingus ja Pensionäride Liidus tegutsev Eve-Kaia Tamm (keskel). Foto: Vabatahtlikke värav

Eva-Kaia eestvedamisel on loodud tihedad kontaktid maakonna valdadega ja Rakvere linnavalitsusega, mille kaudu on saadud mitmesugust toetust. Eva-Kaia jõuab palju. Tema käekirjaks on läbimõeldud koosolekud, väga head loengud, vestlused Vähiliidu toetusel, terviselaagrid, ekskursioonid. Loomult on Eve töökas, tagasihoidlik, heatahtlik ja hooliv. Seni on Evet toetanud ja elujõudu andnud vaid osalejate tänusõnad, kuid ta väärib laiemat tunnustamist. Eve-Kaia on tõeline vabatahtlik, kes ulatab kõhklematult abikäe, kuid jääb ise sageli seejuures märkamatuks.

Kõik tunnustatavad on üleval lehel vabatahtlikud.ee

Esimene vabatahtlike tunnustamine leidis aset 2005. aastal. Tunnustusüritus korraldatakse Eesti Külaliikumine Kodukant projekti „Märka vabatahtlikke!” raames. Projekti toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles