Suurhaigla ei kohusta noori arste väikehaiglas töötama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst
Arst Foto: SCANPIX

Kui veel aasta tagasi plaanis Põhja-Eesti regionaalhaiglal sõlmida noorte arstidega töölepingud, mis kohustaks neid teatud aja kuust  töötama mõnes väikehaiglas, siis nüüd on sellest loobutud.

«Noor arst tahab tulla tööle suurhaiglasse ja perspektiivis võimaldaksime seda rohkematele arstidele kui praegu, aga lisatingimus tööle tulemisel on, et nad osa koormusest teeksid mujal. Ma arvan, et see loogika töötab, sest siiani pole ükski arst sellele vastu vaielnud,» rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juhatuse esimees Tõnis Allik eelmise aasta oktoobris Postimehele antud intervjuus.

 Tänaseks on suurhaigla pärast mitmete erinevate variantide läbi kaalumist loobunud plaanist saata  noored arstid pikemaks ajaks teise haiglasse  tööle.

«Päevase töö puhul otsustasime seda hakata tegema töölähetuse korras. Võimaluse saata töötajat töölähetusse annab töölepinguseadus, ühtlasi on sel juhul võimalik ilma täiendava maksukoormuseta kompenseerida töötajale tütarhaiglas töötamisega kaasnev transpordikulu,» rääkis Allik. Selline lahendus on alates novembrist kasutusel juba Raplamaa haiglas, kus PERHi üldkirurgid töötava kolmel päeval nädalas. Nii sõidavad pealinna kirurgid  üheks päevaks nädalas tööle.

Tänaseks on Eestis tekkinud olukord, kus väikehaiglad on hädas arstide leidmisega, sest noored arstid ei soovi sinna tööle minna.  Samas on toimumas haiglate võrgustumine ehk  Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikum liidavad endaga väikehaiglad ning kohustavad tagama meditsiinilise teenuse.  Hetkel on Põhja-Eesti regionaalhaiglal kaks tütarhaiglat – Raplamaa ja Läänemaa haigla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles