Regionaalhaiglaid ootab suur tugipersonali koondamine

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekorraaparaat Tartu ülikooli kliinikumi registratuuris
Järjekorraaparaat Tartu ülikooli kliinikumi registratuuris Foto: Margus Ansu

Sotsiaalministeerium ootab, et Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kärbiks 80 ning Tartu ülikooli kliinikum (TÜK) 85 teenistuskohta.

Kui 17. septembri valitsuskabineti nõupidamisel kiitis valitsus heaks kogu keskvalitsuse ja sotsiaalkindlustusfondide töötajate arvu vähendamise ministeeriumide valitsemisalade, Riigikantselei ja põhiseaduslike institutsioonide kaupa, siis nüüd on selgunud ka sotsiaalministeeriumi suunised kärbete osas ka regionaalhaiglatele, vahendab meditsiiniuudiste portaal Med24.

Sotsiaalministeeriumi valitsemisala kärpe koguarv on 235 teenistuskohta ehk 2,1 protsenti 11 179-st teenistuskohast. Ministeeriumi kantsleri Marika Priske teatas, et suuniste ellu viimiseks on sotsiaalministeeriumi ootus sihtasutusele järgmine: PERHi nõutav kärbe on 80 teenistuskohta ja TÜKi nõutav kärbe on 85 teenistuskohta.

«Mõistame, et töötajate arvu vähendamine eeldab põhimõttelisi töökorralduse muudatusi ülesannete täitmises ja tervishoiuteenuste osutamises,» sõnas Priske, toonitades, et kindlasti ei tohi kärbe puudutada meditsiinipersonali ega toimuda tervishoiuteenuste kvaliteedi ja kättesaadavuse arvel.

PERHi juhatuse esimehe Tõnis Alliku sõnul mõistab ta, et mingis osas see ülesanne ratsionaalne ja kindlasti leidub kohti, kus töökorralduse muudatuse või tegevuse vähendamise või ümber paiknemise arvelt jääb töökohti üle.

«Kuid arvan, et vaatamata regionaalhaigla suurele töötajate arvule läheb 80 koha koondamisega ratsionaalsetes piirides keeruliseks,» nentis ta siiski, lisades, et seda eriti veel kontekstis, kus võimalik õdede ja arstide või patsiendiga otseselt tegeleva tugipersonali arvu suurendamine tuleb kompenseerida täiendavate töökohtade kaotamisega mujal.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda meditsiiniuudiste portaalist Med24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles