Pensionärid algatasid internetis korjanduse eakate meeste heaks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna pensionäride organisatsiooni Kodukotus juhib juba viiendat aastat Malle Salk.
Tartu linna pensionäride organisatsiooni Kodukotus juhib juba viiendat aastat Malle Salk. Foto: Kalev Saar

Tartu pensionäride ühenduse Kodukotus juht Malle Salk on viinud idee – toetada eakaid mehi – annetuskeskkonda «Ma armastan aidata».

«Ma armastan aidata» keskkonnas saab iga huviline tutvuda terve rea ettepanekutega, mille toetamine aitab Eestis elu paremaks muuta. Ka on sealsamas igaühel võimalik läbi oma pangalingi raha üle kanda.

Malle Salk ütles, et ta teadis sellise keskkonna olemasolust ammu, ning sedagi, milliste huvide ja taustaga osalejaid sealt enamasti leiab.

«Püütakse aidata lapsi ja peresid, kaitsta loodust ja koduloomi, toetada erivajadusega ja haigeid inimesi,» rääkis ta. «Mulle tundus, et meie Kodukotuse annetusettepanek on teiste kõrval erilaadne, et see võib samuti tähelepanu pälvida.»

Ta selgitas, et Kodukotuse organisatsiooni umbes 900 liikmest on mehed paraku vähemuses. «Aga just meeste elujõust ja särast nende silmis sõltub see, kuidas naised ennast tunnevad ja eluga hakkama saavad,» ütles ta. Kodukotuse üleskutse kõlabki: «Toeta eakate meeste aktiivset ja tervislikku eluviisi!»

Malle Salk kirjeldas Kodukotuse meesteklubi ettevõtmisi, eriti spordiharrastusi, millega tegelemiseks pelgalt liikmemaksust ei piisa.

«Ka väljasõidud kokkutulekutele ja turniiridele on meestele vajalikud,» rääkis ta. «Sündmustel osalemine tõstab nende eneskindlust ja elutahet. On väga tähtis, et nad ei lööks käega suhtumisega, et neid ei ole enam kellelegi vaja. Ja ka meid, naisi, kutsutakse siis ju sagedasti kaasa.»

Kodukotuse üleskutse toetada eakaid mehi jääb annetuskeskkonda vähemalt kaheks aastaks. Eesmärk on koguda 9200 eurot. Eilse päeva seisuga oli laekunud üheksa annetust – kokku 38 eurot ja 4 senti.

Töö annetuskeskkonda pääsemiseks puudutas Malle Salga kirjeldusel terve rea küsimustike täitmist ja oli üsna pingeline. Nõuti organisatsiooni ajaloo kirjeldamist, tegevuse kohta piltide lisamist ning igakülgset tõendust selle kohta, et organisatsioon seisab usaldusväärsetel jalgadel.

Annetuskeskkonna asutasid 2008. aastal Swedbank ja Heateo Sihtasutus, et anda Eesti annetuskultuuri arengule juurde hoogu. Keskkonna vahendusel on umbes 42 000 ülekandega toetatud enam kui 45 organisatsiooni kokku 1 060 472 euroga. See number muutub iga päev. Annetada saab läbi viie panga ning võimalik on seada end püsiannetajaks. Keskkond asub lingi www.armastanaidata.ee taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles