Nõudepesuabilist vali hoolega

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauanõud.
Lauanõud. Foto: www.freepik.com

Paljudes ­kodudes teeb ­nõudepesu meie eest ära masin, kuid ­aeg-ajalt tuleb siiski käised üles käärida ning potte-panne ­küürida svammi ja puhastus­vahendiga. ­Seejuures tekib küsimus, ­missugune ­abivahend ­selleks tööks parim on.

Valisime hindamiseks eri mõõdus ja kujuga pesukäsnad, mis on pakenditel nimetatud kui küürimis-, nõudepesu-, köögi- või puhastussvammid (või -käsnad). Võtsime need nõusid pestes appi ning lasime neil demonstreerida oma võimeid nii õrnu klaase kui ka üpris rasvaseid potte-panne küürides. Pruukisime tavalist nõudepesuvahendit ning parajalt sooja vett. Svammid näitasid oma vastupidavust ka tolmu pühkides ning lauda puhastades ja kuivatades.

Puhastusabilised said hindeid viie palli süsteemis: kõige etem oli viis ning eriti kehvasti esinenu sai ühe punkti.

Võib öelda, et majapidamisse tasuks varuda mitu eri mõõdus svammi, et pesta nii nõusid kui puhastada ja kuivatada suuri pindu. Tõrksa mustuse ja külge kleepunud plekkide tõrjumiseks tasub hankida kõva ja tugeva küürimispinnaga käsn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles