66aastane Riho Kapp soovitab seenioridele väiksemate ratastega rulluiske

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

66aastane Riho Kapp pühendab end viimasel ajal valdavalt uisutamisele ja rulluisutamisele, suusatamise ja jalgrattasõitki pole võõras. Tänavu on ta rattaga sõitnud üle 1000 ja rulluisutanud ca 600 kilomeetrit.

Eakamad rulluisuhuvilised võiksid Riho sõnul olla sportlikud. „Tähtis on see, et inimene oleks kunagi, kasvõi nooruses uisutanud. Tunnetus on oluline,“ selgitas ta. „Rulluisukude ja sobiva varustuse valimisel tasuks pöörduda asjatundlike spordipoodide poole.“

Rulluisutamist tasuks alustada väiksema läbimõõduga ratastega. „Suuremate rataste peale saab minna hiljem, mil lihas on juba tugevam,“ ütles ta. „Eks see vanemale inimesele parajalt ekstreemne ala on. Kergliiklusteelgi peabki oma lähenemisest kaugelt teada andma.“

Riho Kapi sõnul on väga kurb, et Eesti mehed oma tervise eest suurt ei hoolitse. „Sõjaväest praagitakse väga palju noori mehi välja. Neljakümneseid murrab vähk või ülekaalulisus,“ nentis ta.

Vaata videolõigust, miks peab rulluisutajal telefon taskus olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles