Rohkem päiksekiiri päevadesse

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge küünal.
Sinimustvalge küünal. Foto: Erakogu

Igapäevaelu kindel rütm ja tegevuste kordumine pakuvad turvalist rutiini, kuid igapäevamured ja kohustuslikud askeldused muudavad elu üksluiseks ja halliks.

Me vajame oma ellu sädet, väikseid rõõmuläike, naeratusi, üllatusi, hetki, mil võtta aeg maha ja näha vaid kauneid värve igava ja halli vahel.

Eks igal inimesel on miski, mis just tema päevadesse päikest toob, kuid minu meelest on ka tähtpäevad selleks loodud, et panna meid argipäevade vahel väikest peatust tegema ja uut jõudu andvat energiat koguma. Muidugi ei pea selleks, et enda ümber luua midagi teistsugust, ootama tähtpäevi. Me võime leida selleks mistahes sobiva hetke, kuid inimestena me kord juba sellised oleme, et läheme kergema vastupanu teed ja teeme hädavajaliku ning unustame tihtipeale ennast ja teisi tähele panna.

Mõnikord on raske end sundida tegema midagi teistsugust, kasvõi pingutama, et pidulikumat õhtusööki teha, kuid neil hetkedel on tohutu väärtus. Paarisuhetes võib selliseid väikseid samme nimetada romantikaks, mida meist enamik vajab. Üksik inimene võib tihti ennast alavääristada ja mõelda, et ma ei hakka enda pärast tegema, kuid ka enesearmastus ja rõõmustamine on väga olulised, sest kes meid siis ikka hindab, kui me isegi endast lugu ei pea.

Lihtne võimalus argipäeva meeldejäävamaks muuta on teha seda toidu abil. Olgu toit kui lihtne tahes, kaunilt serveeritud lisandid värsketest köögiviljadest muudavad selle isuäratavaks ja pilkupüüdvaks ning annavad ka ilmetule toidule sära ning kogu portsjonile nakatava energia.

Ärge alahinnake pidulike söögikordade tähtsust! Ilus laudlina, küünlad ja kaunilt serveeritud toit muudavad söögikorra eriliseks, jätmata osavõtjaid ükskõikseks, sest heal ja kaunil on võime ka meid paremaks muuta, kasvõi ainult selleks õhtuks. Ka tagasihoidliku toidu puhul muudab huvitav ja kaunis serveerimine toidu näiliselt maitsvamaks, sest me sööme ka silmadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles