Kas olete olnud olukorras, kus mõtlete panni või ahjuvormi puhtaks kraapides, miks ma üldse pidin küpsetama? Pärmitaignast tehtud saiakeste puhul pole asi veel nii hull, aga kui olete küpsetanud liha või kana, siis kulub üksjagu vaeva ja nõudepesuvahendit, et pann puhtaks saada.
Asjalikud abimehed köögis
Õnneks on tänapäeval toredaid abistavaid vahendeid, mis ennetavad panni määrdumist. Tutvustan küpsetuskotte, küpsetuspaberit, fooliumi ja toidukilet, mis on kauplustes müügil olnud aastaid, kuid siiski meist paljudele veel avastamata ja tundmatud.
Küpsetuspaber
Küpsetuspaberit kasutatakse küpsetamisel ja toidu valmistamisel ahjuplaadi või ahjuvormi kaitseks. Paber kaitseb ka küpsetiste ja ahjuroogade pinda kõrbemise eest, väldib aroomide ja niiskuse aurustumist toidust, sest on kaetud mõlemalt poolt silikooniga.
Küpsetuspaber on mõeldud ahjus kasutamiseks. Seda saab tarvitada nii ahjuplaadil kui ka ümmarguses koogivormis või väiksemates kandilistes vormides.
Küpsetuspaber on hea võimalus pann puhtana hoida ja küpsetis tervelt ja kenasti kätte saada. Võib ju juhtuda, et kook kõrbeb mõne koha pealt panni külge, küpsetuspaberiga seda ei juhtu. Osade küpsetiste, näiteks rullbiskviidi puhul, ei kujuta enam ettegi, kuidas seda ilma küpsetuspaberita teha saaks.