80. aastane tenor saab sünnipäevaks ooperi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Kuusk Tamino rollis Mozarti ooperis «Võluflööt» (1964), Papageno – Georg Ots.
Ivo Kuusk Tamino rollis Mozarti ooperis «Võluflööt» (1964), Papageno – Georg Ots. Foto: Rahvusooper Estonia arhiiv

Homme, 14. septembril tähistab Rahvusooper Estonia kauaaegse armastatud solisti Ivo Kuuse 80. sünnipäeva ooperi «Lendav hollandlane» etendusega. Etendusele eelneb Eesti Rahvusringhäälingu arhiivimaterjalidest koostatud lühifilm juubilari loometeest.

8. augustil 80. sünnipäeva tähistanud Ivo Kuusk astus esmakordselt Estonia laval solistina üles juba üliõpilaspäevil, mil tema esimeseks rolliks oli Tamino Mozarti ooperis «Võluflööt» (1964). Suurema tähelepanu pälvis ta aga peatselt järgnenud Lenski osas Tšaikovski ooperis «Jevgeni Onegin» (1966). Läbi aastate võib Ivo Kuuse olulisemateks rollideks pidada Rodolfot Giuseppe Verdi ooperis «Luisa Miller» (1981), Erikut Richard Wagneri ooperis «Lendav hollandlane» (1984) ning Andrei Hovanskit Modest Mussorgski ooperis «Hovanštšina» (1987).

Lisaks teatritööle on Ivo Kuusk esinenud arvukalt vokaalsümfooniliste suurvormide ettekannetel nii Eestis kui välismaal. Samuti on Kuusk olnud hinnatud õppejõud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles