Õnnelik õnnetus: paavst Franciscus sai sinise silma

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscusel on pärast Kolumbias toimunud autoõnnetust silm sinine, vahendab uudisteportaal ABC News Australia. 

«Paavsti turgutati jääga ning temaga on kõik korras,» kommenteeris Vatikan juhtunut. Naeratav paavst jätkas sedapuhku teekonda plaastriga kaetud silmaalusega. «Mind löödi, kõik on korras,» naljatas ta hiljem.

Videopilt näitab paavsti vasaku põsega tabamas auto peale ehitatud konstruktsiooni vertikaalset tugisammast. Auto on spetsiaalselt ümber ehitatud paavsti välisvisiitideks, et ta saaks turvaliselt püsti seistes ristirahvast tervitada. Pärast Johannes Paulus II atendaadikatset on autodele lisatud ka nn «turvakuut».

Valgel sutaanil paistsid ka mõned veretilgad ning vasaku silma ümbrus oli paistes ning sinine. «Paavstiga on kõik korras. Ta vigastas enda vasakut sarnaluud ja silmalaugu,» ütles pressiesindaja Greg Burke.

Viiepäevasel, kristlikule lepitusele pühendatud Kolumbia reisil oli Cartagena tema viimane peatuskoht. Sinna saabus ta otselennuga pealinnast Bogotast. Reisi vältel mõistis ta avalikult hukka tänapäevase orjanduse ja inimkaubanduse ning kõneles immigrantide õiguste kaitseks.

Inimõiguste grupid hindavad ülemaailmse inimkaubanduse, orjanduse, sunnitöö ja prostitutsiooni ohvrite hulka miljonitele.

«Kolumbias, ja ka ülejäänud maailmas, müüakse inimesi siiani orjaks. Nad kas manguvad inimlikku kohtlemist või põgenevad üle mere (või maa), kuna on kaotanud kõik – eeskätt väärikuse ja õigused,» ütles paavst.

Ringreisil külastas ta ka sügavalt vaesunud piirkonda (San Francisco) ning õnnistas afro-kolumbia lapsprostitutsiooni, narkootikumide ja vägivalla vastase tüdrukute varjupaiga nurgakivi.

Allikas ja video: ABC News Australia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles