Tallinna Õpetajate Maja tähistas oma 60. sünnipäeva

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht / Scanpix

Eile toimunud pidulikul juubeliüritusel meenutati nii sõnas kui pildis maja põnevat ajalugu, avati Hansasaalis kuraatorituuriga juubelinäitus, kus on eksponeeritud endise Raatuse Galerii aegsete kunstnike tööd ning ühtlasi käis külas ka legendaarne Ivan Orav.

Pika tegevusaja jooksul on Tallinna Õpetajate Maja kandnud olulist rolli kultuuri- ja hariduskeskusena.

Tallinna Õpetajate Maja, endise nimega Tallinna Haridus- ja Teadusala Töötajate Maja loodi 1957. aastal. Tallinna Õpetajate Maja hoone (Raekoja plats 14) on juba 13. sajandist pärit kompleks, kus on muuhulgas asunud ka Eesti Vabariigi Ajutine Valitsus ning Ohvitseride Keskkogu Kasiino.

Tänapäeval on Õpetajate Maja sündmus- ja koolituskeskus, kus toimuvad põnevad huvikursused ja koolitused täiskasvanutele. Koostöös Tallinna Haridusametiga viib Õpetajate Maja ellu kaht olulist haridusprojekti, milleks on ülelinnalised ainepõhised võistlused õpilastele ning õpetajate erialane enesetäiendamine aineühendustes.

Tallinna Õpetajate Maja ja seal toimuvate kursuste, koolituste ja sündmuste kohta leiab lähemalt infot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles