Vanavanematepäeval toimub 1990. aastate autode paraad

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Sierra (Mk2), 1991
Ford Sierra (Mk2), 1991 Foto: Rudolf Stricker - oma töö, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5526413

Laupäeval toimub Eesti Maanteemuuseumis traditsiooniline vanavanematepäev, mis sel korral toob muuseumisse 1990. aastatel soetatud autode paraadi. Päeva teeb eriliseks asjaolu, et sulgetakse ekspositsioonihalli uksed ning selle asemele kerkib pooleteise aasta pärast kolmandiku võrra suurem näitusekeskus.

Vanavanematepäev saab alguse kell 13 masinate paraadiga, mida ilmestavad sõidukid vanatehnikaklubidest Levatek ja Vänt. Osalema on oodatud ka kõik teised huvilised, kel kodus töökorras 1990. aastatel soetatud auto. Valik osutus just nende masinate kasuks, kuna uues loodavas näitusekeskuses on üks osa pühendatud autostumisele ja esimestele lääne masinatele, mis Eestisse saabusid.

«Päev on muuseumi jaoks eriline, sest sulgeme ühe 1000ruutmeetrise ekspositsioonihalli uksed, kus seni olid eksponeeritud meie tee-ehitusmasinad. Lööme uuel nädalal kopa maasse, et alustada laiendustöödega. Uude keskusesse tuleb autoajastu näitus koos liikluskasvatuse ja liikluskeskkonna väljapanekuga. Tänaseks oleme sadu tonne masinad viinud uude abihalli, parklasse ja loonud senisesse inventarihalli poole suurema näitusepinna, et ka ehituse ajal oleksid enamik masinatest külalistele välja pandud,» sõnas muuseumi juhataja Kadri Valner. Uus 1500 ruutmeetri suurune näitusekeskus valmib EASi toel.

Lustimist on sel päeval muudki, lastele sildade ehitamise õpituba koostöös SPARK Makerlab’iga, melomaanidele autoteemaline laulude viktoriin ja palju muud.

Sissepääs muuseumipiletiga, paraadil osalejatele tasuta! Vaata lisa www.maanteemuuseum.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles