Kuidas kodus ise nutikalt juukseid värvida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Juuksurite sõnul on hallide juuste kodune värvimine päris keeruline ettevõtmine. Värvimisel tuleb lähtuda asjaolust, et täiesti valge juuksekarv on ka täielikult ilma pigmendita. Et juuksevärv oleks pärast värvimist hallivaba, tuleb värvile lisada niinimetatud naturaaltoon.

Juuksur Sarita Urmi selgitusel on naturaaltoon iga juuksevärvi tootemargi värvikaardil olev värvirida, millele ei ole lisatud toone ega nüansse. Naturaaltoonid tunneb ära selle järgi, et nende tähistamisel kas numbrite või tähtedega pole lisatud ühtki muud märget kui värvi tumedusaste. Naturaaltooni valimisel tuleb lähtuda soovitud tooni tumedusastmest. See on oluline, kui juustes on üle 70 protsendi halli. Hallide juuste protsentuaalne osakaal juustes määrabki ära naturaalse tooni ja soovitud tooni segamissuhte värviretseptis.

Juuksurid värvivad püsivärvidega

Juuksurid värvivad halle juukseid alati püsivärviga. «Mina kasutan värviretseptides alati kas 10.0 või 9.0 naturaaltoone. Märge «0» tähendab, et see ongi naturaaltoon. Mida rohkem naturaaltooni värviretsepti panna (oleneb hallide juuste osakaalust), seda paremini värv katab. Nimelt kehtib juuksuritele reegel, et mida rohkem on halle juukseid, seda rohkem lisatakse värvisegusse naturaaltooni. Vastasel korral jääb hall siiski läbi kumama,» nendib omanimelise juuksurisalongi omanik Sarita Urm.

Hallide juuste hulk võib varieeruda pea erinevates osades. Et tulemus oleks võimalikult loomulik, kasutavad kogenud juuksurid isegi ühe inimese juuste värvimisel eri värvisegusid. Näiteks on juuksed meelekohtadel täiesti valged ja seda osa värvitakse nagu 90–100protsendilise halli osakaaluga juukseid, samas võib pea kuklaosas halle juukseid mitte ollagi ja kuna juukseid ei värvita heledamaks, siis pole vaja seda osa püsivärviga koormata.

Millist tooni eelistada?

Milline juuksevärvi toon jääb hallidel juustel kõige ilusam? Sellele küsimusele on Sarita Urmi sõnul raske vastata. «Oleneb sellest, kui tumedaks soovitakse juuksed toonida. Näiteks tumepruunide värvitoonide (11. tumedus) korral tuleb halli pärast segada 11.0 naturaaltoon värvi sisse. Soovitan vähemalt esimese juuksevärvimise juuksuri juures teha. Tema oskab ka häid soovitusi anda. Poevärvidega on hallide juuste katmine väga keeruline ja alati võib tulla ebameeldivaid üllatusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles