Eakad võiksid vabal ajal kinos käia

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Siilatsi filmi «Tants Vanakuradi Vanaemaga»  esilinastus Kinomajas
Viktor Siilatsi filmi «Tants Vanakuradi Vanaemaga» esilinastus Kinomajas Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht / Scanpix

Pilootprojekti raames saavad kinoklubiga liitunud pensionärid nautida augustis ja septembris iga nädal Eesti kinoklassika kullafondi kuuluvaid linateoseid. 

Täiendav vaba aja veetmise võimalus

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on projekti eesmärgiks pakkuda eakatele inimestele täiendavat vaba aja veetmise võimalust. «Kui me möödunud aastal vähendasime linnaosa ürituste eelarvet ja selle arvelt suurendasime oluliselt heakorrakulusid, siis kinnitasime, et pöörame märksa enam tähelepanu just eakatele inimestele ja vähekindlustatud peredele. Eakad ise tõid linnaosa ideekorje raames korduvalt välja, et ootavad linnalt võimalusi ka vaba aja veetmiseks ning suhtlemiseks. Kahjuks Eesti väike pension ei paku selleks piisavalt võimalusi. Sellest olemegi kinoklubi ellu kutsudes lähtunud,» ütles Kaljulaid.

«Projekti peetakse igati põnevaks, paljud end kirja pannud inimesed on öelnud, et see on hea põhjus kodust välja tulla, omaealistega kokku saada ning kõigele lisaks veel vanu häid filme ka vaadata,» lisas Kesklinna vanem Taavi Pukk.

Kahjuks siiani eksklusiivselt Tallinna eakatele

Tänase päeva seisuga on klubiga juba liitunud Kesklinnast 231 ja Põhja-Tallinnast 343 eakat. Liituda saab selle nädala lõpuni.

Pilootprojekt kestab augustist septembrini, esimene seanss toimub juba järgmisel teisipäeval Salme kultuurikeskuses, kus näidatakse filmi «Kevade». Kõik filmid on varustatud venekeelsete subtiitritega ja kinoklubi liikmetele tasuta. Klubiga saavad liituda kõik Põhja-Tallinnas ja Kesklinnas elavad eakad inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles