Kõige vähem sügavkülmutavad toitu pensionärid

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap/PhanterMedia/Scanpix

Eestimaalaste sügavkülmast leiab enim marju ja maitsetaimi. Rahvusvaheline uuringufirma GfK viis koostöös Samsungiga läbi uuringu, mille tulemustest selgus, et sügavkülmutamine on eestimaalaste seas äärmiselt populaarne ning seda teeb selge enamik Eesti elanikkonnast sõltumata sissetulekust, vanusest, soost või haridustasemest.

Toiduainete sügavkülmutamine on väga populaarne ning seda teeb 89% uuringus osalenutest. Enim külmutavad toiduaineid erinevad külmtootmisega seotud erialaspetsialistid, kellest 94% pistab talveks midagi sügavkülma. Kõige vähem sügavkülmutavad toitu pensionärid, kõigest 77%. Toiduainete sügavkülmutamine on ühtemoodi populaarne nii naiste kui ka meeste hulgas.

Marjad

Populaarseim on eestimaalaste seas marjade säilitamine. Sügavkülmikus hoiustab marju talveks lausa 85% vastanutest. Marjadest külmutatakse enim maasikaid. Vaarikaid ja mustikaid säilitab ligikaudu pool Eesti elanikkonnast. Eriti populaarne on marjade sügavkülmas hoiustamine maapiirkondades ( 91%).

Maitsetaimed

Ka erinevate maitsetaimede sügavkülmutamine on paljudes majapidamistes oluline ning neid säilitab 60% elanikest. Kõige populaarsemaks sügavkülmutatavaks maitsetaimeks on till, mida säilitavad pooled Eesti elanikud. Samuti leiab sügavkülmikutest peterselli (20%), rohelist sibulat (14%), münti (8%) ja tüümiani (1%).

Seened

Lõunanaabritest eristuvad eestimaalased enim seente säilitamise poolest, vaid 32% vastanutest külmutab ka seeni. Samas Lätis ja Leedus on see näitaja ligi 50% juures.

Eestis osales uuringus kokku 502 inimest, kelle käest küsiti, milliseid toiduaineid nende kodudes enim sügavkülmutatakse. Küsitluse viis juuli hakul läbi rahvusvaheline uuringufirma GfK koostöös Samsungiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles