Üks täiesti isemoodi suvefestival kalurikülas

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Meie Küla Pidu» meeskond

Soe, sõbralik ja sinine keskpäevast keskööni kestev suur kalurikülafestival «Meie Küla Pidu» saab teoks vaid külarahva omal nõul ja jõul. Palgalise korraldusmeeskonna asemel on «Meie Küla Peol» tegutsemas kogukonna kalurid, talupidajad, ettevõtjad, perenaised ja pillimehed.

Kõike tehakse nii hästi «nagu iseendale» ning juba kolmandat aastat kasvab küla rahvaarv festivalipäevaks mitme tuhandeni ja seda üksnes mõnusate ja sõbralike inimeste arvelt. Ehkki tegemist on suvefestivaliga, pole  batuutide, tümpsumuusika, grillpannidel poolfabrikaatide ning range ilmega turvateenistuse näol kohal tavapärast «kohustuslikku» festivaliatribuutikat.

Festivalil on hoopis kõik see hea ja kodune, mis rannaküla jaoks mõnusalt omane, aga mujal hoopis harulduseks muutuma kipub. Kavas on:

* Külalaat - kodumaiste väiketootjate käsitöö- ja toidukaup ning aia- ja metsasaadused.

* Kalalaat - Pärnu lahe kala mitmel moel.

* Lastele - kommertsivaba meelelahutus ja mängud Lasteõuel, Lastelaval ja Teatritoas.

* Kohvikud - üksnes värskest kodumaisest toorainest road kala-, küla- ja kodukohvikuis.

* Muusikud - Kukerpillid, Kõrsikud, Naised köögis, Matvere ja Raun, Lõõtsavägilased, Konterbant ning hulk omakandi tegijaid Külalaval ja Sadamalaval.

* Ja veel - Külaloomaaed ja meresõidud, Võrgukuurikino, meistriõlled-siidrid.

«Meie Küla Pidu» toimub 8. juulil Lindi külas Pärnumaal. Kolmandaks festivaliks sai tänavu valmis ka külarahva omatehtud koduleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles