Sadakond tervishoiueksperti annab soovitusi insuldiravi tõhustamiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Insult võib muuta invaliidiks.
Insult võib muuta invaliidiks. Foto: Panther Media / Scanpix

Täna algab Tallinnas Radisson Sky Blu Hotelli konverentsikeskuses tervisepoliitika alane rahvusvaheline nõupidamine, mille fookuses on insult. Kahepäevasel kohtumisel arutlevad sadakond tervishoiueksperti 27 riigist, kuidas tagada ühetaoline hea kvaliteediga abi kõikidele patsientidele.

 

„Insult on heaoluühiskonna haigus. Haigestumist soosib väheliikuv elustiil, suitsetamine, alkoholi tarbimine ja ebatervislik toitumine. Insuldi ennetamisel on väga oluline roll õdedel, kes saavad suurendada inimeste teadlikkust insuldi riskidest,“ selgitas Eesti Õdede Liidu asepresident Gerli Liivet.

Eestis haigestub insulti ligikaudu 4500 inimest aastas ning võrreldes teiste Euroopa riikidega haigestuvad tööealised inimesed insulti sagedamini. 

„Õdedel on oluline roll insuldipatsiendite tervenemis- ja taastumisprotsessis, sest nad puutuvad kõige vahetumalt kokku patsientide ja nende lähedastega. Spetsiaalse väljaõppe läbinud õed teevad insuldipatsientidega imetlusväärset tööd," rääkis Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus.

Insult on maailmas esimese viie suurima terviseriski hulka kuuluv haigus, mis ohustab järjest nooremaid inimesi. Üritusel esinevad eksperdid annavad soovitusi poliitikakujundajatele tervishoiuteenuste kvaliteedi tõstmiseks. Tegemist on Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumismaa perioodi esimese tervisevaldkonna üritusega.

Eesti Õdede Liit on arvukaim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis. Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti Õdede Liit kuulub Rahvusvahelisse Õdede Nõukogusse ja Euroopa Õdede Nõukogusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles