Vanahärra läks uitama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui inimene, kellel vanuse või haiguse tõttu esineb mälu- või meeleoluhäireid, kodust teadmata suunas lahkub, tuleb sellest esimesel võimalusel teada anda politseile, sest vaimsete probleemidedega inimene ei taju ohte. Foto on illustratiivne.
Kui inimene, kellel vanuse või haiguse tõttu esineb mälu- või meeleoluhäireid, kodust teadmata suunas lahkub, tuleb sellest esimesel võimalusel teada anda politseile, sest vaimsete probleemidedega inimene ei taju ohte. Foto on illustratiivne. Foto: Ove Maidla / Postimees / Scanpix

Mõni aeg tagasi lahkus Valgamaal kodust 81aastane mees, päev hiljem leidsid piirivalvurid ta Võrumaalt. Taolisi uitamisi oli vanahärral ette tulnud varemgi.

«Kolmapäeva õhtul poole viie paiku ütles ta, et läheb külla abikaasale, kes praegu elab minu õe korteris,» selgitas vanahärra kadumise tagamaid tema poeg (nimi toimetusele teada), kes on isa eestkostja. «Seal ütles ta, et läheb edasi tuttavate poole. Hilisõhtul hakkasin uurima, kus ta on. Selgus, et tuttavate juurde ta ei jõudnudki. Teavitasin politseid.»

Järgmisel hommikul palus politsei kaaskodanike abi. Oli teada, et mees võib liikuda ka hääletades ja tõenäoliselt läheb Võrumaa suunas, kus on tema sünnikodu ja kuhu ta varemgi on sihi seadnud. Keskpäeval märkasidki Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal Vana-Vastseliinas teeservas kõndimas eakat meest. Selgus, et tegu oligi otsitavaga. Piirivalvurid aitasid ta tagasi koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles