Kadrina maanaised peavad oma poodi

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Mägi (vasakul) ja Krista Kalm näitavad ühte paljudest triibulistest vaipadest, mida võimalik nende poest osta.
Helena Mägi (vasakul) ja Krista Kalm näitavad ühte paljudest triibulistest vaipadest, mida võimalik nende poest osta. Foto: Marianne Loorents

Kadrinas rahvamaja ja postimaja vahel on üks vana maja, kus on nii leiba küpsetatud, kala müüdud, kooperatiivi kontorit peetud kui ka elatud. Sellest hoonest peaks Kadrina Maanaiste Seltsi käe all saama käsitöömaja. Esimene samm selleks on tehtud – avatud on oma pood.

“Kui öeldakse “maanaiste selts”, siis mõeldakse, et on tugevad vanad maanaised, kel mitu paari villaseid sokke jalas. Kui ütlen, et mina olengi maanaiste seltsist, siis ollakse üllatunud,” räägib nooruke õbluke Helena Mägi, kelle igapäevatöö on juhatada Kadrina rahvamaja.

Aasta eest asutas ta koos Külli Münteriga Kadrina Maanaiste Seltsi ning poole aasta eest, advendiajal, avati pood, kus kaubeldakse käsitööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles