Eisma endine külapood ootab kunsti nautima

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pintsel lausa lendab Airin Lehesoo käes. Lõuendile ilmuvad kunstniku lemmikmotiivid: loodus ja loomad.
Pintsel lausa lendab Airin Lehesoo käes. Lõuendile ilmuvad kunstniku lemmikmotiivid: loodus ja loomad. Foto: Meelis Meilbaum

​Möödunud talvel muutus Eisma küla Ranna kooperatiivi Antsu külapood maaligaleriiks, kus endine poodnik eksponeerib oma kunsti. Õlimaalide read jätavad kunagise poe seintele vähe vaba ruumi.

Perenaine Airin Lehesoo tänab oma meest, kes poeruumi galeriiks muutis. “Kutsun inimesi vaatama, tahan, et inimesed käiksid minu juures, muidu me mehega kahekesi ...” ütles ta. Airin on Siberis sündinud eesti-vene päritolu naine, kes õppis eesti keele ära 27 aastat tagasi, kui Eestisse kolis. Tema pere viidi möödunud sajandi neljakümnendatel Paidest Venemaale Vorkuta vangilaagrisse, kui isale määrati karistuseks niinimetatud 25+5.

Galerii näeb välja tavalise kõrvalhoonena – umbes 40-ruutmeetrine puitehitis eterniitkatuse ja vaivundamendiga. Seespool hakkavad silma muudatused. Seintele paigaldatud tuuletõkkeplaadid on kujunduslikult kaetud toonitud ja volditud paberi ning maalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles