Hirm puukide ees sunnib kaitsesüstima

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidelane Mariana Väärtnõu veedab lastega palju aega looduses. Kuna puuke on ta leidnud endalt ja poeg Rubenilt, on mõlemad puukentsefaliidi vastu vaktsineeritud. Tütar Margaret on seni vaktsineerimata, sest on püsinud puukidest puutumata.
Paidelane Mariana Väärtnõu veedab lastega palju aega looduses. Kuna puuke on ta leidnud endalt ja poeg Rubenilt, on mõlemad puukentsefaliidi vastu vaktsineeritud. Tütar Margaret on seni vaktsineerimata, sest on püsinud puukidest puutumata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui puukborrelioosi diagnoositakse juba mõnda aega aasta ringi, siis mai neljandal nädalal diagnoosisid arstid aasta esimese puukentsefaliidi.

Tänavu on juba paarsada inimest saanud puukborrelioosi diagnoosi, esimene puukentsefaliidi juhtum diagnoositi  mai neljandal nädalal. «Seega võib öelda, et puugihaiguste hooaeg on tõesti alanud,» ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Ameti statistikast selgub, et aasta-aastalt on puukborrelioosi haigestunute hulk kasvanud, seevastu puukentsefaliit käib justkui lainetena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles