Peipsi järve ääres leiab aset verepulm

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus seitse aastat tagasi peetud Eesti esimestelt sääsepüüdmisvõistlustelt. Kui jõuproovi alguses sääski nappis, siis autasustamise ajaks olnud õhk pinisejatest suisa paks.
Fotomeenutus seitse aastat tagasi peetud Eesti esimestelt sääsepüüdmisvõistlustelt. Kui jõuproovi alguses sääski nappis, siis autasustamise ajaks olnud õhk pinisejatest suisa paks. Foto: Sille Annuk

Seitse aastat tagasi tehti Aovere–Kallaste tee äärde jäävas Kauda külas ajalugu, kui selgus kõigi aegade esimene Eesti sääsepüüdmismeister. Aasta hiljem kogunesid veidra spordiala entusiastid Alatskivil, kuid seejärel tekkis tšempionaati pikem paus.

Tänavu on Peipsi ääres Varnjas asuva Mesi Tare kodumajutuse rahvas otsustanud võistluse uuesti ellu äratada ning homme õhtul kella poole üheksaks peaks olema uued Eesti meistrid selgunud. Siis on ka näha, kas lüüakse üle esimeste võistluste rekordid: toona suutis Rein Leib kahe minuti jooksul tabada 24 sääske, Rauno Lukksepp kustutas aga kümne minutiga 38 piniseja eluküünla.

Alasti peibutamine keelatud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles