Valgast pärit kuulsaid muusikuid meenutavad nüüd mälestustahvlid

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Sepa kodumaja Laias tänavas sai mälestustahvli.
Heljo Sepa kodumaja Laias tänavas sai mälestustahvli. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muusikakooli kasvandike, pedagoogi ja pianisti Heljo Sepa ning ERSO kunagise peadirigendi Peeter Lilje kodumajad kannavad mälestustahvlit.

Idee tuli Valga linna aukodanikult Aime Lõhmuselt. «Minu kauaaegne unistus tähistada meie linnas muusikuteed alustanud Heljo Sepa ning Peeter Lilje sünnimaja ja elustada mälestusi sai lõpuks teoks. Tahan rõhutada, et kõige taga on kodu ja vanemad. Nii suunasid ka Sepa ning Lilje vanemad oma lapsi juba varakult muusika juurde,» rääkis kauaaegne muusikakooli direktor Aime Lõhmus.

«Mäletan enda lapsepõlvest, kuidas ema näitas Laial tänaval maja, kus elas imelaps Heljo, kes juba 15aastasena võitis Inglismaal konkursi, millest toona kõik ajalehed kirjutasid. Hiljem konservatooriumis õppides käisin tihti tema tunde kuulamas. Juba kuulsa muusikuna huvitus ta alati kodulinna muusikakooli tegemistest ja käis meil siin külas ning andis kontserte,» rääkis kunagine koolijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles