Elujõuline Sürgavere pürib aasta külaks

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaseltsi eestvedamisel valmis 2008. aastal kuuesaja meetri pikkune kiviaed, mis ümbritseb vana parki ja mõisahoonet. Kiviaial istub Sürgavere abikülavanem Eve Soopa.
Külaseltsi eestvedamisel valmis 2008. aastal kuuesaja meetri pikkune kiviaed, mis ümbritseb vana parki ja mõisahoonet. Kiviaial istub Sürgavere abikülavanem Eve Soopa. Foto: Marko Saarm

Viljandimaad esindab tänavusel üleriigilisel aasta küla võistlusel maakonnakeskusest 20 kilomeetri kaugusel asuv Sürgavere küla, mis noppis kohalikus eelvoorus võidu Holstre ees.

Sürgavere küla paistis silma järjepidevalt ühtse kogukonna ja aktiivse tegutsemise poolest.

Abikülavanem Eve Soopa rääkis, et rahvas on korduvalt aasta külaks kandideerimist välja pakkunud ja nüüd otsustati see teekond ette võtta. Soopa arvab, et ilmselt on küla jäänud silma oma ettevõtliku tegutsemisega erinevates valdkondades. Külarahvas korraldab lisaks meelelahutuslikele koosviibimistele üritusi, mis tutvustavad õppe- ja enesearengu võimalusi. Ühtse kogukonnana toetatakse üksteist heategevusprojektides ning jaanilõkke ääres tunnustatakse aasta tublisid ja aktiivseid.  Soopa hinnangul elab Sürgavere täies jõus, kuid see nõuab elanike suurt tahet. Tema arvates võib ühiskonnas leviv jutt külaelu hääbumisest pisut pidurdavalt mõjuda, kuid ta usub kogukonna helgesse tulevikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles