Mobiilne väikeloomakliinik tuleb appi ka kauges maanurgas elavale vanamammile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paides alustas tegevust Eestis ainulaadne mobiilne väikeloomakliinik, mis sõidab väljakutsele täies meditsiinilises varustuses valmidusega anda loomale kohapeal kiiret ja professionaalset abi.

 

Ratastel loomakliiniku mõte mõlkus loomatohter Raivo Rajal peas juba ammu, kuid nüüd tundis ta, et aeg on õige asi teoks teha. «Olen näinud filmides, et ka loomadele on mujal maailmas kiirabiteenus olemas, ning see pani mind mõtlema, miks ei võiks Eestiski loomaarst oma patsiendile appi sõita,» selgitas ta.

Raja märkis, et juhuseid, kus looma abistamine on jäänud pelgalt sõidu taha, leidub tema praktikas mitu. Kolmapäeval võttis muidu Järvamaal tegitsev Raja ette näiteks sõidu Peipsi äärde. «Nüüd ei tohiks seda muret enam olla, sest mobiilse väikeloomakliinikuga võin sõita kasvõi kliendile ukse ette ja sealsamas tema lemmikut opereerida,» ütles ta.

Ratastel loomakliinik võimaldab reageerida kohe õnnetusjuhtumitele ehk siis osutada loomade kiirabiteenust. «Ükskõik kus ja kuidas loom hätta satub, olen valmis autosse hüppama, sündmuskohale sõitma ja kohapeal abi andma,» sõnas ta.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles