Mõisahoone saab kauni veranda

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riidaja mõisa peasissekäigu esine veranda saab valmis kindlasti varem kui igasuviste mõisapäevade ajaks augustis.
Riidaja mõisa peasissekäigu esine veranda saab valmis kindlasti varem kui igasuviste mõisapäevade ajaks augustis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riidaja mõisa peahoone paraadtreppi hakkab peagi taas kaunistama ja sellele varju pakkuma endisaegset katusealust meenutav veranda.

Tegemist on taastamistöödega, sest kunagi maja trepile varju pakkunud varikatus kukkus kuus aastat tagasi lume raskuse all kokku. Praeguseks on veranda­alust vundamenti kohendatud, paigaldatud sambad ja nendele toetuv katuse karkass koos sarikate ja aluslaudisega.

Põdrala vallavanema Aivar Uibu sõnul võitis hanke Riidaja mõisa peahoone veranda taastamiseks AS Brick, kel varemgi kogemusi muinsuskaitsealuste objektide ehitusega. Pakkumuse maksumus oli 24 988,22 eurot. «Praegu on tööd natuke viibinud, sest on olnud ettenägematuid takistusi,» sõnas Uibu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles