Väärikate ülikoolis osales lõppenud õppeaastal ligi 2400 õppijat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Möödunud nädalal toimus Türil Tartu ülikooli väärikate ülikooli selle õppeaasta viimane loeng. 2016/2017. õppeaastal osales väärikate ülikoolis ligi 2400 õppijat üle Eesti.

 

Väärikate ülikool on nii ülikooli sees kui ka Eestis tervikuna leidnud head vastukaja ja sooja suhtumist. Osalejate ja programmi lõpetanute arv on iga aastaga suurenenud. Kui väärikate ülikool 2009/2010. õppeaastal Pärnus kolledži eestvedamisel uksed avas, jõudis lõputunnistuseni 297 osalejat, käesoleval õppeaastal juba 1830 osalejat üle Eesti. Tänaseks on väärikate ülikooli tegevus laienenud lisaks Pärnule ka Tartusse, Tallinnasse, Kuressaarde, Türile, Narva, Valka ja Keilasse. Narvas ja Tallinnas pakutakse loenguid ka vene keeles.

Populaarsemad loengud on olnud jätkuvalt tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursusi, õpitubasid ja väljasõite. TÜ väärikate ülikooli Tartu ja Tallinna programmide projektijuht Karmel Tall kiidab väärikate ülikooli koordinaatoreid regioonides ning innustab uusi õppijaid programmiga liituma: „Väärikate ülikoolis algab õppetöö traditsiooniliselt septembris. Ootame tagasi kõiki osalejaid ja uusi õpihimulisi väärikaid.“

Tartu ülikooli väärikate ülikooli tegevust toetavad kohalikud omavalitsused, Hasartmängumaksu Nõukogu ja eraettevõtjad. Osalejate keskmine vanus on üle 70 eluaasta. 2015. aastal tunnustas haridus- ja teadusministeerium Tartu ülikooli väärikate ülikooli aasta õpiteo tiitliga.

Tartu ülikooli väärikate ülikool on kutsutud ellu, lähtudes elukestva õppe põhimõtetest, et paindlikult reageerida ühiskonna muutustele ja vajadustele ning pakkuda õppimisvõimalusi erinevatele sihtrühmadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles