Omavalitsuste juhid ei karda maa-ameti hoiatusi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla vallas Arukülas lapsepõlvest elanud Leili Köösel ei pea muretsema, et satub vanuigi elama uue nimega külla, kuna loodavas Lääneranna vallas on kokku lepitud, et samanimelistest küladest suurem ja vanem nime ei muuda.
Varbla vallas Arukülas lapsepõlvest elanud Leili Köösel ei pea muretsema, et satub vanuigi elama uue nimega külla, kuna loodavas Lääneranna vallas on kokku lepitud, et samanimelistest küladest suurem ja vanem nime ei muuda. Foto: Gertrud Alatare

Maa-amet saatis Pärnu linnaks liituvatele omavalitsustele kirja loeteluga teedest-tänavatest, mis moodustuvas omavalitsuses on samanimelised, ja soovitas kaaluda nende nimede muutmist.

Samanimelisi tänavaid on moodustuvas Pärnu linnas koos Tõstamaa võimaliku liitmisega 51. Enamik neist esineb kahes vallas, mõni kolmes. Ringi tänav koguni kõigis neljas omavalitsusüksuses; Pärnus, Audrus, Paikusel ja Tõstamaal.

“Läkitasime Pärnu linnaks liituvatele omavalitsustele samanimeliste tänavate loetelu,” sõnas maa-ameti aadressiandmete osakonna juhataja Mall Kivisalu. “Maa-amet soovitab omavalitsustel olukorra leevendamiseks korduvnimedega teed-tänavad üle vaadata ja hinnata kohalike elanikega, kas muuta nimesid ja nendega seotud aadresse või ei.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles