Maaliotsinguil tuli kapi tagant välja üllatus

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu õlletehase töötajad pidutsesid oma klubis, mille saali seinal oli Johannes Võerahansu maal «Jäävõtmine». Mis aastal sellele fotole jäänud seltskonnaüritust klubis peeti, pole teada. «Igal juhul on tegu 1960. aastatega,» kinnitas A. Le Coqi õlle­muuseumi juht Mart Haldma. Valge triiksärgiga seisev mees on tehase kauaaegne peaökonomist ja direktori asetäitja Valter Lamp.
Tartu õlletehase töötajad pidutsesid oma klubis, mille saali seinal oli Johannes Võerahansu maal «Jäävõtmine». Mis aastal sellele fotole jäänud seltskonnaüritust klubis peeti, pole teada. «Igal juhul on tegu 1960. aastatega,» kinnitas A. Le Coqi õlle­muuseumi juht Mart Haldma. Valge triiksärgiga seisev mees on tehase kauaaegne peaökonomist ja direktori asetäitja Valter Lamp. Foto: A. Le Coqi õllemuuseum

Lootus kaob viimasena ning nii usub Tartus Tähtveres kraadiga ja kraadita jooke tegeva A. Le Coqi tehase õllemuuseumi juht Mart Haldma, et jutt ettevõtte eelkäija, Tartu õlletehase mahapõlenud klubihoonest pallaslase Johannes Võerahansu suure maali «Jäävõtmine» tulest päästmisest vastab tõele. Nii alustaski õllemuuseum hiljuti maali otsinguid.

Ja kes otsib, see midagi ikka leiab. «Meie maali pole seni välja tulnud, aga otsingute käigus helistas tehasesse Võerahansu lesk, pealt 90 proua, ja andis teada, et tal on kodus olemas selle maali üks variant,» ütles Mart Haldma. «See olevat aga väike, meie oma oli poole suurem, 160 x 87 sentimeetrit.»

Hobune on, mehed on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles