Selgusid selle aasta parimad seeniorlauljad

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniorlaul 2017 võitjad Aleksandra Järve ja Kaja Otsing.
Seeniorlaul 2017 võitjad Aleksandra Järve ja Kaja Otsing. Foto: Ants Liigus

Pärnu Kuninga koolis toimunud seeniorklassi harrastussolistide konkursil «Seeniorlaul 2017» selgusid möödunud nädalavahetusel taas võitjad.

Vanemas vanuserühmas (66-aastased ja vanemad) laulis end võidule Aleksandra Järve Tallinnast, teist kohta jagasid Leonhard Kelle Tallinnast ja Paul Lääne Harjumaalt, kolmanda koha pälvis Raul Targamaa Stockholmist, lisaks pääsesid finaali Vello Raagmets ning Allan Laur Tapalt, Evi Pajula Raplamaalt ning Arne Ruusmann Järvamaalt.

Nooremas vanuserühmas (50-65-aastased) pärjati võitjaks Kaja Otsing Tallinnast, teist-kolmandat kohta jagasid Indrek Kalm Tartust ja Aare Viin Raplamaalt, finaalikohad said Valdi Kristovald Haapsalust ja Sulev Helin Viljandimaalt.

Žürii hindas kõrgelt lauljate saatjaid: kõrge kunstimeisterlikkuse eripreemia pälvis pianist Andranik Kechek Tallinnast, kunstimeisterlikkuse preemia sai pianist Mare Altroff Tallinnast, suurepärase ansamblitunnetuse preemia said pianist Benno Margus Tallinnast ning akordionist Heino Riibak Tapalt.

Žürii esimees Toomas Kuter ütles, et on rõõm tõdeda, et ka kõrges vanuses võib hääl kõlada võimsalt ja sugestiivselt. «Selle suurepäraseks näiteks on konkursi vanim osaleja, 88-aastane Aleksandra Järve, kelle žürii tunnistas vanemas vanusegrupis ka võidu vääriliseks,» ütles ta. Nooremas vanusegrupis pälvis seevastu esikoha konkursi noorim, 52-aastane Kaja Otsing. «Soovin kõigile jätkuvat laulurõõmu ja esinemislusti. Kohtumiseni järgmisel aastal,» lisas Kuter.

Konkursi žüriisse kuulusid ooperisolist ja vokaalpedagoog Leili Tammel, Klassikaraadio muusikatoimetaja Kersti Inno ja pianist-produtsent Hambardzum Kechek, žürii tööd juhtis literaat ja laulja Toomas Kuter.

Seeniorlaulukonkursi idee autoriks Eestis on Ülle Jaeger ning esimene eakate võistulaulmine toimus Pärnus 2007.aastal. Seekordne «Seeniorlaul» oli arvult üheteistkümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles