Ilma seadusemuudatuseta ei pääse mitutuhat inimest järgmise kahe aasta jooksul sooduspensionile

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension
Pension Foto: Toomas Huik

Ametiühingute keskliit saatis riigikogu esimehele keskliidus valminud eelnõu soodustingimustel vanaduspensionide seaduse muutmiseks. Ilma eelnõud rakendamiseta ei pääse mitutuhat inimest järgmise kahe aasta jooksul lubatud sooduspensionile.

«Eelnõu eesmärk on lahendada olukord, kus seoses vanaduspensioniea tõusuga järk-järgult aastatel 2017-2026 on soodustingimustel vanaduspensionile siirdujatele jäänud rakendamata sujuv üleminekuaeg ja järgmise kahe aasta jooksul ei pääse pensionile ükski tervistkahjustavat tööd teinud töötaja,» kommenteeris keskliidu esimees Peep Peterson. «See ei ole meie hinnangul kooskõlas võrdse kohtlemise põhimõttega.»

Ametiühingu ettepanek on rakendada soodustingimustel vanaduspensioni puhul sarnast üleminekuaega, nagu Riigikogu seadustas vanaduspensionile siirdujatele – 3 kuud pensioniea tõusu iga üleminekuaja aasta kohta.

«Sotsiaalkindlustusameti andmetel annab meie eelnõu seadustamine võimaluse soodustingimustel vanaduspensionile jäämiseks sel ja järgmisel aastal kokku 1500-2000 töötajale,» kommenteeris Peterson.

Ametiühingud loodavad kiiret kokkulepet üleminekuaja loomiseks kõigepealt valitsuskoalitsioonilt. Segaduse lõpetamiseks peaks seadus olema vastu võetud tänavu 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles