Alasti magamine toob sära silmadesse

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas õnneliku abielu nurgakiviks on alasti magamine?
Kas õnneliku abielu nurgakiviks on alasti magamine? Foto: SCANPIX

Järvamaa naine Ilme jõudis alasti magamiseni lühikese öösärgi ostmisest. Alguses oli miniöösärki häbi selgagi panna, kuid õige varsti hakkas ka vanamees naise eeskujul paljalt magama.

Kui lähedased hakkasid üle 65-aastasele Ilmele pidama innustavaid loenguid, et naine peaks hakkama enese eest rohkem hoolt kandma, ka kreemitama ja vaatama, mida ja millal suhu pistab, siis muu hulgas tuli esimest korda juttu ka alasti magamisest. Kreemitamise ja söömise mõtteid oli naisel kergem omaks võtta. «Ma sain ju aru, et nägu ja kael on krimpsus. Teised minuealised on siledamadki. Aga see, kuidas alasti magamine sellesse kõigesse puutub, tekitas küll küsimärke,» kinnitas Ilme.

«Nüüd ma magan juba kaks aastat alasti. Kuigi tunnen ennast väga hästi, uni on parem ja sügavam, aga näed, avalikult, oma täisnimega, seda välja öelda siiski pelgan,» lausus ta.

Päris paljalt magamiseni jõudis naine samm-sammult. Alustas lühema öösärgiga, ostis sellise lausa põlvi paljaks jätva. «Poemüüjale selgitasin, et ostan tütrele kingituseks. Häbitunne oli, justkui vanainimene on lolliks läinud,» meenutas ta algust.

Et lühike öösärk rullus suvisele perioodile jäänud katsetamise ajal nagunii hommikuks üles kaenla alla, mäletab Ilme hästi seda ööd, kui ta üleskeerdunud öösärgi hoopis seljast võttis. «Puna tõusis näkku, voodis oli ka kuidagi vallatu tütarlapse tunne. Mõtegi liikus vanamehe juurde, kes teises voodis põõnas,» sädistas ta. Vanamehe jättis ta siiski norskama.

Kehatemperatuur

Nüüd kinnitab ta teistele alustajatele, et hea une juures mängib kehatemperatuur suurt rolli. Ilma liigsete riiete ja tekita suudab keha oma temperatuuri paremini reguleerida. Sel moel on uni meeldivam, häireteta ja sügavam.

«On mul ju tervislikum jume?» küsis Ilme. «Nahk on meeldivalt jumekas ja näib terve, sest annan talle magamise ajal piisavalt õhku,» näitas ta oma käevarsi.

Nüüd usub naine kindlalt, et lisaks kreemitamisele aitab ka alasti magamine tema heale välimusele kaasa, hoides ühtlasi ära kõikvõimalikud lööbed ja ärritused, mis võivad sobimatust materjalist tehtud öösärgiga magades nahapinnale tekkida.

«Olen kindel, et minu tehtud valik alasti magada säilitab keha nooruslikumana ja aitab mul nii nooremana püsida. Ka vanamees on hakanud minu eeskuju järgima. Alguses pidas mind lolliks ja rehmas käega, kuid ei halvustanud,» rääkis Ilme.

Pigem sai mees oma naisukese harrastusest julgust ka ise ööseks pidžaama selga tõmbamata jätta ja alasti magamist proovida.

Õige varsti olid mõlemad särasilmsemad. Kusagilt olid nad lugenud, et alasti magamine surub justkui vananemist alla ja võimaldab kehal kõike vajalikku nautida. Ilmele ja tema vanamehele meeldib seda uskuda ja nad usuvadki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles