Nõmme Rahu kirik saab remondiks linnalt toetust

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Arvo Sarapuu ja Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander allkirjastasid pühapäeval pärast palmipuudepüha jumalateenistust kiriku restaureerimise rahastamise lepingu.
Abilinnapea Arvo Sarapuu ja Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander allkirjastasid pühapäeval pärast palmipuudepüha jumalateenistust kiriku restaureerimise rahastamise lepingu. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja EELK Nõmme Rahu koguduse õpetaja ja juhatuse liige Ove Sander sõlmisid sihtotstarbelise toetuse lepingu, mille kohaselt toetab Tallinna linn Nõmme Rahu kiriku siseruumide remont- ja restaureerimistöid 195 000 euroga.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on Nõmme Rahu kiriku puhul tegemist ühe kauneima Eesti puukirikuga ja sügavalt seotud meie ajalooga. «Nõmme Rahu kirik on väga paljudele nõmmelastele kodukirik, mille roll kogukonna elus on aastatega üha kasvanud. Ainuüksi aastas külastab Rahu kirikut ligemale 40 000 inimest,» märkis Sarapuu.

«Nõmme kirik pakub tuge nii hingeliseks kui ihulikuks toimetulekuks. Lisaks traditsioonilistele jumalateenistustele toimuvad kirikus ka kontserdid ja kiriku kogudus teeb tänu- ja tunnustusväärset tööd abivajajate heaks. Nii on toimetuleku raskustega inimestele avatud koguduse juures Toidutare, alkoholi sõltuvusega inimesed leiavad abi AA Rahurühmast.»

Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander tõdes, et kirik on seda renoveerimist kaua oodanud. «Nüüd avaneb meil võimalus linna toel ära teha suur töö ja kirik korda saada. See annab kogu kogudusele uut hingamist, mille eest me oleme lõpmata tänulikud,» sõnas Sander.

Nõmme Rahu kirikus ei ole aastakümneid kapitaalremonti tehtud ning seetõttu on kiriku siseruumide seisukord üsna halb. Nii vajab uuendamist soojustus, radiaatorid, elektrijuhtmestik, aknad-uksed jpm. 

1924. aastal pühitseti kirik Tartu rahulepingu mälestuskirikuks, sellest ka nimi – Rahu kirik. Nõmme Rahu kiriku hoone ehitas Nikolai von Glehn 1901. aastal tööstushooneks. Hoone arhitekt oli Friedrich Wendach. 1904. aastal anti hoone vennastekogudusele, 1905. aastast on seal peetud luteriusu teenistusi. 1913. aastal sai tehasehoone kogudusekojaks ja aastal 1918 ehitati juurde torn.1931. aastast on kirikuhoone säilinud muutumatuna ja kirik on ajaloomälestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles