Tartu kaarsild suletakse nädala pärast remontimiseks

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsild ja Kivisild kahekesi koos praeguses linnapildis.
Kaarsild ja Kivisild kahekesi koos praeguses linnapildis. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval, 10. aprillil algab Kaarsilla ümberehitus ja sild suletakse. Kaarsilda ootab ees põhjalik uuendamine - sild ehitatakse laiemaks ning rajatakse uued peale- ja mahaminekud.

Sild jääb suletuks kogu remondi ajaks, mis kestab eeldavalt kuni oktoobrikuuni.

50ndate lõpul ehitatud jalakäijate sild on juba aastaid olnud põhjaliku remondi ootel. Rekonstrueerimise käigus on kavas lisaks silla põhikonstruktsioonide remondile seda mõlemalt poolelt meetri jagu laiendada, et liiklejaid paremini ära mahutada. Sillale ehitatakse ka uued peale- ja mahatulekud, mis on mugavad nii rattureile kui lapsekäruga või ratastoolis liikujaile. Kesklinna-poolses osas ehitatakse välja kaldapromenaade ühendav sillaalune kergliiklustee. Sillale tulevad ka uued valgustus- ja elektrisüsteemid. 

Kaarsilla remont kestab sügiseni – uuenenud sild on kavas liikluseks avada oktoobris. 

Linnavalitsus loodab, et tartlased suhtuvad mõistvalt remondiga kaasnevatesse ebamugavustesse, mida tekitab silla ajutine sulgemine. Remondiperioodil on Emajõe ületuseks võimalik kasutada kaht lähedalasuvat silda - Võidu silda või Vabadussilda. Pärast ümberehitust muutub Kaarsild, mis on kesklinna üks olulisemaid ühendusteid, kõigi liiklejate jaoks turvalisemaks ja mugavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles